UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

По всьому Казахстану оголошено надзвичайний стан

Режим надзвичайного стану та комендантську годину запроваджено по всій території країни як мінімум до 19 січня

Тарас Паньо
Журналіст відділу міжнародної політики
По всьому Казахстану оголошено надзвичай…

Раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про запровадження режиму надзвичайного стану в Нур-Султані, Мангістауській області та Алма-Аті. Указ набув чинності з 5 січня та триватиме до 19 січня 2022 року.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на казахські ЗМІ.

У документі сказано, що режим було запроваджено у зв'язку із серйозною загрозою безпеці громадян Казахстану.

Крім того, влада ввела комендантську годину, яка діятиме з 23:00 до 07:00. На час дії указу також обмежується в'їзд та виїзд із міст, у фізичних осіб буде тимчасово вилучено зброю та боєприпаси. Згідно з указом, забороняється організація та проведення мирних зборів, видовищних, спортивних та інших масових заходів, а також страйки.

Як повідомляло Depo.ua, сьогодні уночі президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв схвалив відставку уряду та виконав деякі інші вимоги на тлі протестів. Водночас замість деяких високопосадовців Казахстану на інші ключові пости були призначені люди, які працювали в адміністрації президента. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв запровадив надзвичайний стан і оголосив комендантську годину​ у містах Нур-Султан та Алмати, а також в Мангістауській та Алматинській областях.

Кілька годин тому стало відомо, що у Казахстані захопили аеропорт Алмати. Співробітники аеропорту повідомили, що в будівлі зараз перебувають близько 45 озброєних людей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme