UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Поблизу Білого дому пройшла акція проти війни Путіна в Україні

У Вашингтоні відбулася акція за участі сотні активістів проти російської агресії в Україні

Журналіст стрічки новин

Люди прийшли до Білого дому з гаслом: "Дійте зараз, щоб зупинити війну Путіна в Україні". Акція відбулася 29 січня.

Про це пише Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"Ми обрали місце для акції поруч із Білим домом, бо хочемо надіслати меседж адміністрації Байдена: ми вдячні за те, що вже робиться, що почали постачати зброю, але Україні потрібна набагато більше допомоги", – заявила представниця організації United Help Ukraine Ілона Дорфлер.

Вона наголосила, що США взяли на себе відповідальність за безпекову ситуацію в Україні, коли підписали Будапештський меморандум. Дорфлер зауважила, що цей документ визначив колективну відповідальність за виконання гарантій.

Організатори зібрали цю акцію з низкою цілей. По-перше, продемонструвати єдність проти російської війни в Україні, а також проти агресії Путіна на всьому пострадянському просторі – у Казахстані, Білорусі, Грузії, країнах Балтії та в самій Росії. Також вони закликали Білий дім уже зараз запровадити конкретні санкції, зокрема відключити Росію від системи SWIFT.

В акції взяли участь й звичайні американці, не байдужі до боротьби українців за свою незалежність. Ініціаторами демонстрації виступили українські організації в США United Help Ukraine, Ukrainian American Veterans, US Ukrainian Activists, а також представники української діаспори.

Зазначимо, що станом на зараз Україна отримала від США вже чотири літаки з додатковою матеріально-технічною допомогою.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський під час спілкування з іноземними журналістами відповів на запитання про план дій щодо відсічі у випадку повномасштабного вторгнення Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme