Помер знаменитий грецький композитор Вангеліс

Пышов з життя помер грецький композитор Вангеліс, якого називають одним з родоначальників електронної музики. Йому було 79 років

Про це повідомляє "Радіо Свобода", пише Depo.ua.

Журналісти цитують Афінське агентство новин, яке посилається на інформацію від адвокатів музиканта. За їх  словами, Вангеліс (повне ім'я – Евангелос Одіссеас Папатанасіу) помер у вівторок цього тижня. Причини смерті вони не називали.

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс назвав Вангеліса "піонером електронного звуку".

"Він почав свій довгий шлях на "Вогняних колісницях". Звідти він завжди надсилатиме нам свої записи", — зазначив Міцотакіс.

Вангеліс створив інструментальну тему до фільму "Вогняні колісниці", що отримав "Оскар" у 1982 році. Кінострічку також відзначили "Оскаром" у номінації "найкращий оригінальний саундтрек".

Вангеліс писав музику й до інших відомих фільмів, зокрема "Зниклого безвісти" Коста-Гавраса і "Того, що біжить по лезу" Рідлі Скотта, для театру і для різноманітних великих подій, таких як відкриття Олімпійських ігор в Афінах в 2004 році.

Нагадаємо, у США у віці 77 років помер Сергій Дяченко, письменник-фантаст, який працював у парі зі своєю дружиною Мариною Дяченко.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua