UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Порошенко закликав скликати спецзасідання Генасамблеї ООН через окупований Крим 

П'ятий президент України Петро Порошенко закликав ініціювати спеціальне засідання Генасамблеї ООН з питань деокупації Криму

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Порошенко закликав скликати спецзасіданн…
Фото: Прес-служба ЄС

На ньому екс-президент хоче підняти лише одне питання: продовження тиску на державу-агресорку Росію.

Про це Петро Порошенко заявив із трибуни ВРУ під час позачергового засідання парламенту, передає Depo.ua

"Без рішень Міжнародного суду ООН, де Росія має нести відповідальність. І зараз нам треба об’єднати зусилля для того, щоб запланувати чіткі кроки й цього року провести спеціальне засідання Генасамблеї ООН з чітким порядком денним, який затвердить ця міжнародна коаліція", – сказав Порошенко.

П'ятий президент України підкреслив, що звільнення українських територій від російської окупації належить до засадничих пріоритетів нашої держави.

"Міжнародна коаліція була створена до Кримської платформи, і зараз потребує свого додаткового розвитку на її базі. Кремлю не вдасться зіскочити з гачка міжнародної відповідальності за спробу анексії Криму. Ця робота щодо відповідальності Кремля нами була розпочата з березня – тоді на майданчику ООН було ухвалено резолюцію Генасамблеї про підтримку територіальної цілісності нашої держави", – додав екс-президент України.

Нагадаємо, 23 серпня ВРУ ухвалила постанову про міжнародне співробітництво "Кримської платформи". Народні обранці віддали за неї 283 голоси. Відомо, що серед нардепів не було тих, хто голосував проти чи утримався. Взагалі не проголосували за документ 3 нардепи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme