Посли ЄС вирішили зняти санкції зі скандального міністра часів Януковича, – ЗМІ

Посли Європейського Союзу погодились виключити із санкційного списку ЄС міністра доходів та зборів України часів екс-президента-втікача Віктора Януковича Олександра Клименка

Михайло Хомченко

Ці санкції було введено раніше через розкрадання державних коштів України.

Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Юзвяк у своєму Twitter, передає Depo.ua.

"Посли ЄС вирішили виключити колишнього міністра доходів та зборів України Олександра Клименка зі списку санкцій, введених за розкрадання державних коштів України", – написав журналіст.

За його словами, нині у цьому санкційному спису залишилось всього семеро осіб.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу колишнього міністра доходів та зборів Олександра Клименка. Йдеться про справу щодо ймовірної участі Клименка у злочинній організації екс-президента-втікача Віктора Януковича з ухилення фірмами від сплати податку на додану вартість та легалізації цих коштів.

Довідка: Останніми роками Євросоюз почав знімати обмеження з чиновників часів президентства Віктора Януковича через недостатні докази проти них від українського слідства.

Спершу до санкційного списку потрапили 18 осіб, однак тепер в ньому перебувають лише семеро людей, в тому числі й сам Янукович.

Відомо, що у червні цього року ЄС вперше зняв старі санкції з Віктора Януковича.

Крім того, ЄС зняв санкції з колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова та екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

За словами очільника Міністерства закордонних справ (МЗС) України Дмитра Кулеби, для збереження санкцій ЄС проти осіб з орбіти Януковича, необхідні зрушення у розслідуванні справ проти них в Україні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua