UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Повернення додому: Хто евакуює українців з "гарячих точок" по всьому світу 

Через події в Афганістані з країни українська сторона активно евакуює своїх та іноземних громадян

Журналіст відділу новин
Повернення додому: Хто евакуює українців…

На минулому тижні зусиллями ГУР МО та МЗС з Афганістану евакуювали відому афганську режисерку Сахру Карімі разом з усією її родиною.  А загалом Україна реалізувала вже два рейси, які повернули додому щонайменше 150 осіб, серед яких, зокрема, 12 українських військових, а також низку іноземних журналістів та громадських діячів. 

Ще близько 100 наших громадян продовжують перебувати в Афганістані, а заходи з їхнього повернення тривають.

Успішність таких операцій на етапі дипломатичних домовленостей залежить від оперативності дій вітчизняного МЗС, тоді як за реалізацію заходів та безпеку громадян відповідають наші спецслужби. Мова, зокрема,  про Головне управління розвідки Міноборони, представники якого безпосередньо перебувають на місці: сьогодні в Афганістані, вчора в Сирії чи інших країнах.

Хлопцям доводиться працювати у надскладних і небезпечних умовах. На них покладена відповідальність за життя кожного пасажира та проведення  часто надзвичайно ризикових операцій з евакуації тієї чи іншої конкретної особи. 

Так, наприклад, це було під час евакуації українки з її сімома дітьми з Сирії. Жінка перебувала тоді у закритому таборі, де утримували осіб, "підозрюваних" в зв’язках з екстремістським угрупованням "Ісламська держава". 

Днями ГУР МО опублікувало кадри роботи наших розвідників в Кабулі, наголосивши, що "Україна ніколи не залишає своїх громадян на одинці з бідою". 

Нагадаємо, ГУР МО очолює Кирило Буданов, призначений на посаду указом президента від 5 серпня 2020 року. Розвідник особисто брав участь у низці спецоперацій України. Серед відомих суспільству – успішний рейд в окупованому Криму 2016 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme