Пожежі дісталися до ще однієї країни: Люди тікають з будинків, вже є перші жертви

У Алжирі спалахнули лісові пожежі, внаслідок чого люди змушені покидати свої домівки. Також є вже перші загиблі

Христина Макогон

У Алжирі, як і в низці країн Європи (Туреччині, Греції, Чорногорії, Болгарії та Хорватії), палають ліси. Загоряння сталося у гірських районах на схід від столиці країни: загалом палає 14 різних регіонів Алжиру.

Вже загинули четверо людей і троє отримали поранення. Загиблими є 23-річна дівчина, двоє осіб, які старші 30 років, а також літня людина, пише Depo.ua із посиланням на Reuters.

Боротьба з пожежами ускладнюється сильною спекотною хвилею та одночасністю пожеж. Люди змушені покидати оселі, щоб врятуватися. Місцеві тим часом активно поширюють світлини із пожежами. 

Нагадаємо, що лісові пожежі також нищать Грецію та Туреччину. Влада Греції наказала евакуювати десятки сіл на материку, на сусідньому острові Евія, а також для віддалених населених пунктів на лісистій окраїні Афін. У Туреччині горів й найбільший готель "Титанік". Також у місцях, де тривають пожежі, евакуювали людей та тварин.

Крім цього, днями спалахнули пожежі й у Чорногорії. Вогонь також наблизився до столиці країни Подгориці. В один момент могли загорітися житлові будинки, однак пожежники вчасно загасили полум'я. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua