UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Прагнуть зменшити залежність від росії: Італія підписала газову угоду з Лівією

Італійська енергетична компанія Eni та Національна нафтова корпорація Лівії (NOC) підписали угоду про видобуток газу на суму 8 мільярдів доларів на тлі прагнення Європи скоротити свою залежність від російських енергоресурсів

Прагнуть зменшити залежність від росії:…
Прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні

Про це пишуть Reuters та "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

Угоду підписали під час візиту до лівійської столиці Триполі прем’єр-міністерки Італії Джорджі Мелоні. Домовленість спрямована на збільшення видобутку газу для внутрішнього ринку Лівії, а також його експорту внаслідок розробки двох морських газових родовищ.

Видобуток, як очікується, розпочнеться у 2026 році. За оцінками Eni, родовища можуть виробляти близько 7,5 млрд кубічних метрів газу на рік. Це більш як дві третини від обсягу, який Італія імпортувала з росії минулого року.

За кілька днів до цієї угоди Мелоні також відвідала Алжир — головного постачальника природного газу в Італію, — щоб підписати меморандуми у сфері енергетики. У травні Італія підписала угоду з Алжиром про збільшення імпорту з осені 2022 року. Йдеться про додаткові 9 млрд кубометрів у 2023-2024 роках.

Країни ЄС після вторгнення рф в Україну намагаються зменшити свою залежність від російських енергоносіїв завдяки альтернативним джерелам, зокрема з Північної Африки та інших країн.

Також Європа намагається стримувати попит. За даними ICIS, у Німеччині та Італії — двох найбільших споживачах газу в ЄС — у листопаді попит упав на 23% та 21% відповідно. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme