UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Прем'єр Польщі: Путін підтвердив Європі, що шантажує її "Північним потоком-2"

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що сьогодні президент Росії Владімір Путін публічно підтвердив, що газопровід "Північний потік-2" є елементом газового шантажу Європи

Тарас Паньо
Журналіст відділу міжнародної політики
Прем'єр Польщі: Путін підтвердив Європі,…

Посадовець зазначив, що Росія відповідальна за ріст цін на газ у Європі, які, щоправда, сьогодні почали радикальне падіння.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на RMF4.

Зокрема, сьогодні Путін на засіданні уряду, яке транслювали по телебаченню, сказав, зокрема, що газопровід "Північний потік-2" "сприятиме стабілізації цін на газ в Європі".

"Важко знайти кращий доказ того, від чого ми застерігаємо, про що ми говоримо вже кілька років", - підкреслив Моравецький.

За його словами, "Північний потік-2", газопровід між Німеччиною та Росією, є інструментом газового шантажу".

"Сьогодні Росія відповідальна, а Брюссель співвідповідальний за дуже високі ціни на енергоносії, за дуже високі ціни на газ, за ​​дуже високі ціни на електроенергію. Вони, в свою чергу, виливаються в високі ціни на різноманітні продукти та послуги, тому це правда про інфляцію, яка, на жаль, дуже висока в цій частині світу" - зазначив прем’єр Польщі.

Як інформувало Depo.ua, глава "Газпрому" Олексій Міллер вчора повідомив про завершення заповнення газом другої нитки трубопроводу "Північний потік-2". Втім, російський газопровід, задуманий для зупинки транзиту блакитного палива з Росії до Європи через Україну, наразі не сертифікований у Німеччині. Тому попри повну технологічну готовність його використання в найближчі місяці — під питанням.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme