Провів екскурсію по SpaceX: Ілон Маск зустрівся з онуком і правнуком Сергія Корольова

Раніше Ілон Маск заявляв, що вважає конструктора ракетно-космічних систем, академіка Сергія Корольова "одним з найкращих"

Надія Клочко

Засновник американської компанії SpaceX і гендиректор Tesla Inc. Ілон Маск провів зустріч із рідними вченого і конструктора, основоположника практичної космонавтики Сергія Корольова.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Національного музею космонавтики імені Сергія Павловича Корольова у Facebook, передає Depo.ua.

"Андрій та Павло Корольови, онук та правнук Сергія Павловича, зустрілися з Ілоном Маском", – зазначається в дописі.

Зустріч відбулася 3 вересня.

Враженнями від зустрічі Андрій Корольов поділився в соцмережах.

"Неймовірно вдячні Ілону Маску за запрошення, гостинність і незабутню майже годинну особисту зустріч. Слова нашої подяки команді Ілона за вражаючу екскурсію по SpaceX і можливість побачити на власні очі як складають двигуни, ракети та CrewDragon. Продовжуйте рухати світ вперед, містере Маску!" – написав онук видатного конструктора.

Нагадаємо, засновник компанії SpaceX Ілон Маск уже зустрічався із сім’єю українського, радянського вченого, конструктора ракетно-космічних систем, академіка Сергія Корольова. Це було у липні 2020 року. Тоді після зустрічі Маск заявив, що вважає Корольова "одним із найкращих". 

Також нагадаємо, що у січні цього року президент Володимир Зеленський запросив засновника компанії SpaceX Ілона Маска до України – відвідати Національний музей космонавтики імені Сергія Корольова у Житомирі. 

Біографічна довідка: Сергій Корольов — український радянський вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктор. Вважається основоположником практичної космонавтики. Академік АН СРСР (з 1958), очолив ракетну програму СРСР. Під його керівництвом було запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, здійснено перший політ людини в космос та вихід людини в космос. 

У 1938 роцi був репресований i засуджений на тривалий термiн вироку. Початок термiну вiдбував на Колимi, а в роки Другої світової вiйни брав участь у створеннi лiтака Ту-2 у московському КБ при ЦКБ НКВД у групi А.Н. Туполева. У 1942 був вiдкликаний у Казань в ОКБ моторобудiвного заводу. Розробляв конструкцiю ракетного прискорювача для бойових лiтакiв. У 1944 роцi був звiльнений згідно Указу Президiї Верховної Ради СРСР i в 1945 роцi вiдряджений у Нiмеччину, де в складi Технiчної комiсiї знайомився з нiмецькою трофейною ракетною технiкою. За успiшне виконання робiт у роки вiйни зі створення ракетних прискорювачiв для лiтакiв нагороджений першим орденом "Знак Пошани".

Читайте також: Наука за колючим дротом: Як українці відкрили космос для радянського Кремля

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua