UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Псакі: США не будуть "за пунктами" відповідати на пропозиції Росії, бо вони того не варті

Сполучені Штати не планують "за пунктами" відповідати на пропозиції Росії щодо гарантій безпеки, у тому числі тому, що "багато з них на те не заслуговують"

Тарас Паньо
Журналіст відділу міжнародної політики
Псакі: США не будуть "за пунктами" відпо…

Таку заяву зробила на брифінгу представник Білого дому Джен Псакі стосовно "гарантій безпеки" в Європі, яких вимагає Росія.

"Є ряд пропозицій, які Росія вже висунула і за які виступала. Президент Джо Байден ясно дав зрозуміти, що ми можемо досягти прогресу з деяких питань, тоді як інші нежиттєздатні. Ми не відповідаємо на них за пунктами і не плануємо цього робити на майбутніх переговорах, оскільки, виходячи з нашого досвіду, ми не ведемо переговори публічно і тому, що багато пропозицій не заслуговують на таку відповідь", — сказала Псакі.

Нагадаємо, раніше Росія оприлюднила свої пропозиції для НАТО щодо "гарантій безпеки" в Європі. Серед них є вимога відмовити Україні в перспективі вступу до Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним і Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вирішив скликати засідання Ради НАТО – Росія на 12 січня 2022 року.

Також стало відомо, що Росія і США проведуть переговори щодо так званих гарантій безпеки Москви 10 січня. Зокрема переговори будуть присвячені й питанню щодо ситуації навколо України та контролю над озброєннями.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme