UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Путін та Байден поговорили по телефону

Президент Росії Володимир Путін та президент США Джо Байден завершили телефонну розмову, яка тривала менше години

Тарас Паньо
Журналіст відділу міжнародної політики
Путін та Байден поговорили по телефону…

Як повідомляли чисельні посадовці Державного департаменту, США не планували обговорювати частину пропозицій Росії, які стосуються долі союзників Вашингтону.

Про початок переговорів повідомило AFP з посиланням на прес-службу Білого дому, передає Depo.ua. Розмова лідерів двох країн розпочалася о 15:35 за місцевим часом (22:35 за київським часом).

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав "Інтерфаксу", що телефонну розмову "почали вчасно". Як раніше повідомляла прес-служба Кремля, розмова пройде без публічної частини.

Телефонні переговори проводилися з ініціативи російської сторони. Президенти планували обговорити, зокрема, пропозиції Москви щодо гарантій безпеки. Ці пропозиції включають вимогу про нерозширення НАТО на схід та відмову від військової співпраці з пострадянськими країнами з боку США та НАТО — і повну відсутність будь-яких геополітичних поступок з боку Росії.

Розмова, що розпочалася із 5 хвилинним запізненням, завершилась за 50 хвилин. Подробиці про її результати наразі відсутні.

Як повідомляло Depo.ua, США вирішили вступити в дискусію з Росією стосовно "гарантій безпеки" для Кремля, одразу зазначивши, що частина пропозицій обговорюватися не буде. Це дасть Україні іще як мінімум місяць на підготовку до протидії ймовірній агресії

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme