UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Путін збирається нав'язувати російську мову українцям і білорусам

Президент Росії Володимир Путін підписав указ  "Про Стратегію національної безпеки Російської Федерації", у якій ставиться завдання "зміцнення позицій російської мови"
 

Журналіст відділу новин
Путін збирається нав'язувати російську м…
Фото: ЕРА

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на текст документа, який оприлюднив Офіційний інтернет-портал правової інформації.

Що цікаво, у тексті стратегії жодного разу не згадується Україна, як держава. Разом з тим одним із завдань стратегії визначено "зміцнення братських зв'язків між російським, білоруським і українським народами".

"В даний час проводяться інформаційні кампанії, спрямовані на формування ворожого образу Росії, обмежується використання російської мови, забороняється діяльність російських засобів масової інформації та використання російських інформаційних ресурсів", – йдеться в тексті документу.

В якості однієї з цілей указом визначено "зміцнення позицій російської мови як мови міжнародного спілкування".

Нагадаємо, 30 червня під час онлайн-спілкування з громадянами Росії Володимир Путін заявив, що вважає росіян і українців одним народом.

Того ж дня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба офіційно заявив у відповідь Путіну, що українці та росіяни – це два різних народи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme