UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Путін зголосився стати піддослідним під час випробування нової російської COVID-вакцини

Президент Росії Володимир Путін заявив, що готовий стати учасником випробування назальної вакцини від коронавірусу, яку розробив російський Центр ім. Гамалеї
 

Журналіст стрічки новин
Путін зголосився стати піддослідним під…
Фото: ЕРА

Назальну форму препарату для щеплення від коронавірусу в Росії планують запровадити  після клінічних досліджень.

Як пише Depo.ua із посиланням на ТАСС, про це він сказав у неділю, 21 листопада, під час розмови із заступником директора цієї установи Денисом Логуновим.

Для участі в експерименті потрібно підписати відповідну згоду. Путін пообіцяв зробити це ще сьогодні. 

Під час розмови з науковцем президент країни-агресора зауважив, що пройшов 21 листопада ревакцинацію від COVID-19 препаратом "Супутник Лайт" і почувається добре. Для Путіна це було вже третє щеплення, зробити його президенту РФ, начебто, порадили його лікарі. 

Нагадаємо, що на Росії громадян вакцинують препаратами від коронавірусу лише власного виробництва. Найпоширенішою вакциною є "Спутнік V". Ефективність цього препарату не доведена. В основі вакцини використовується аденовірусний вектор з вбудованим у нього фрагментом генетичного матеріалу SARS-CoV-2, що кодує інформацію про структуру S-білка шипа вірусу. Цього літа повідомлялося, що ВООЗ стурбована методами виробництва російської вакцини на одному із заводів. А в Уфі працівники заводу "Фармстандарт-Уфавіта", який виробляє вакцину, масово відмовляються робити нею щеплення. 

Повідомлялося, що у російській вакцині знайшли вірус, що здатен розмножуватися.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme