Рада попередньо дозволила примусово годувати ув'язнених, які оголосили голодування

Народні депутати попередньо підтримали можливість примусового годування для людей, які тримаються під вартою та оголосили голодування

Редактор стрічки новин
Рада попередньо дозволила примусово году…
Фото: Facebook Дмитра Разумкова

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект № 4323 щодо застосування до засуджених та осіб, які тримаються під вартою, заходів примусового годування. 

За відповідне рішення проголосували 286 народних обранців, передає Depo.ua.

Як зазначається у пояснювальній записці до документа, його метою є визначення правових підстав для затвердження порядку та видів примусового годування, а також умов тримання засуджених та осіб, узятих під варту, які відмовляються від прийняття їжі (оголошують про голодування).

Законопроект визначає, що до засудженого, який заявив про відмову від прийняття їжі, може бути застосоване примусове годування виключно на підставі ухвали суду, яка була прийнята за висновком лікаря про те, що такому засудженому загрожує погіршення стану здоров’я та існує загроза його життю.

Цей документ також покладає на начальника виправного закладу обов’язок з’ясовувати причини голодування засуджених, інформувати про це прокурора, а якщо така особа неповнолітня – ще і відповідні служби у справах дітей.

Також, відповідно до нього законопроекту, начальник установи буде зобов'язаний інформувати Уповноваженого ВР з прав людини про прийняте судом рішення щодо примусового годування.

Нагадаємо, 20 серпня екс-нардеп Семен Семенченко, який зараз перебуває під вартою, оголосив про початок безстрокового голодування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme