Реєстр МТСБУ відновив роботу: Українці знову отримали доступ до страхових полісів

Реєстр Моторного (транспортного) страхового бюро України відновив роботу після кібератаки на державні сайти у ніч на 14 січня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Реєстр МТСБУ відновив роботу: Українці з…
Фото: Pixabay

Зараз українці знову можуть користуватися онлайн-сервісами Реєстру та оформляти страхові поліси.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Держспецзв'язку.

"Сьогодні повністю відновив роботу реєстр Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) доступ до якого був тимчасово обмежений через масовану кібератаку 14 січня", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що громадяни України можуть користуватися онлайн-сервісами, які стосуються даних щодо полісів обов'язкового страхування цивільноправової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

"Інформація про автоцивілку відображається в додатку Дія. Також відповідну інформацію можна отримати на сайті МТСБУ", – додали у прес-службі.

Реєстр МТСБУ відновив роботу: Українці знову отримали доступ до страхових полісів

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що в результаті кібератаки було втрачено ряд зовнішніх інформаційних ресурсів МТСБУ. Втім, Реєстр, що містить персональні дані мільйонів українських автовласників, не був пошкоджений.

Нагадаємо, у ніч на 14 січня невідомі хакери зламали сайти низки урядових структур України. На сайтах розмістили текст з погрозами громадянам країни українською, російською та польською мовами. Припинили роботу офіційні сайти уряду, Міністерства розвитку громад і територій, Міненерго,  Мінагрополітики, МЗС, МОН і Держказначейства. Також не працює сайт програми "Дія".

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України заявила, що витоку персональних даних внаслідок кібератаки не відбулося. У відомстві пояснили, що з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси та локалізації технічної проблеми було тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів.

У Міністерстві цифрової трансформації України уточнили, що мобільний застосунок "Дія" працює в штатному режимі, й нагадали, що "Дія" не зберігає персональні дані, а лише відображає їх із реєстрів.

15 січня заступник секретаря РНБО Сергій Демедюк заявив, що за масштабною кібератакою на Україну стоїть хакерська група UNC1151, пов'язана з білоруською розвідкою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme