UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Резніков сказав, коли відбудеться нове засідання "Рамштайну"

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що нове — вже 12-те — засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") відбудеться наступного тижня

Резніков сказав, коли відбудеться нове з…
Олексій Резніков

Про це він написав у Facebook, передає Depo.ua.

Резніков зазначив, що зміцнення протиповітряної та протиракетної оборони залишається першим пріоритетом України. Також "незмінно у фокусі" наземні системи — від ПЗРК до потужних батарей — і ракети до них.

Він також прокоментував рішення партнерів утворити "авіаційну коаліцію" для України. За словами міністра, західні літаки стануть важливим елементом захисту українського неба, і сучасна авіаційна платформа — це саме те, чого Україні зараз не вистачає у системі ППО/ПРО.

А втім, за його словами, "це важливий етап, але не кінець шляху". Резніков зазначив, що знадобиться час, ресурси і "багато дуже кваліфікованої праці", доки українське небо стане безпечнішим. 

Засідання контактної групи, до якої входять приблизно 50 країн, традиційно відбувається на американській авіабазі "Рамштайн" під головуванням міністра оборони США Ллойда Остіна.

Попередній "Рамштайн-11" відбувся 21 квітня в Німеччині. Тоді про сучасні західні винищувачі говорили неохоче. Партнери вважали, що Україна найбільше потребує наземної протиповітряної оборони. 

Загалом станом на квітень у США повідомили, що партнери по "Рамштайну" передали Україні понад 230 танків, більш ніж 1550 броньованих машин та інше обладнання і боєприпаси для підтримки дев’яти нових бригад.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme