UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

РНБО запровадила чергові санкції проти організаторів виборів у Криму і "Л-ДНР"

Рада національної безпеки і оборони України запровадила нові санкції проти осіб, які брали безпосередню участь в організації голосування на території Криму а також Донецької і Луганської областей
 

Журналіст відділу новин
РНБО запровадила чергові санкції проти о…
Фото: РНБО

Під санкції РНБО потрапили як окремі громадяни, так і юридичні особи.

Про це під час брифінгу за результатами засідання РНБО повідомив секретар Олексій Данілов, інформує Depo.ua.

"Застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів. У нас на сьогоднішній день були було прийнято рішення відносно тих людей, які брали участь у голосуванні, забезпечували роботу на території Криму, на території Донецької і Луганської областей. Ми продовжуємо вводити цих людей в санкції. Сьогодні такі санкції були застосовані до 237 чоловік", – заявив Данілов.

Також Рада національної безпеки і оборони затвердила санкції проти російської компанії MERE.

Останній магазин MERE залишився і досі працює в Білій Церкві. За словами Данілова, тепер російська компанія піде з України.

"Застосовано санкції щодо компанії MERE. Вона після засідання РНБО не зможе працювати на території нашої країни", – сказав Данілов.

На уточнюючі питання про закриття супермаркетів, секретар РНБО додав, що вони працюють в Криму, і саме тому потрапили під наші санкції.

Також на РНБО розглядали питання надр. Данілов сказав, що відкрито кримінальну справу і СБУ буде розбиратися, як 23 компанії отримали в Україні ліцензії на видобуток вуглеводнів.

Він також заявив, що від двох ліцензій відмовилася сім'я Злочевських, але інші поки не поспішають цього робити.

"З 1 листопада запрацює портал на базі РНБО, і там покажуть все 3044 компанії, які отримали ліцензії на корисні копалини в Україні", – повідомив секретар РНБО.

Нагадаємо, 17 вересня на засіданні РНБО було ухвалене рішення ввести санкції за проведення виборів до Держдуми Росії на території окупованого Криму і "Л-ДНР"

5 жовтня президент України Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО про введення санкцій за проведення виборів в Криму і на Донбасі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme