UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Росія та США відновлюють переговори щодо контролю над ядерними озброєннями

У Женеві 28 липня відбудуться переговори між Росією та США щодо контролю над ядерними озброєннями

Редактор стрічки новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Зазначається, що американську делегацію очолить заступник держсекретаря Венді Шерман.

Шерман вирушить в Женеву на першу зустріч відновлених переговорів після зустрічей в Китаї в 25 та 26 липня, також він побуває в Омані.

До зустрічі приєднається заступник державного секретаря з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Бонні Дженкінс.

Під час першої зустрічі на вищому рівні між двома ядерними державами в минулому місяці з моменту вступу на посаду президента Джо Байдена він і президент Росії Володимир Путін домовилися відновити переговори, відомі як діалог США і Росії про стратегічну стабільність, спрямовані на зниження ризику ядерної війни.

"Ця зустріч є продовженням зобов'язання, взятого президентом Байденом і президентом Росії Путіним, про навмисний і міцний діалог між нашими двома країнами, який буде прагнути закласти основу для майбутніх заходів з контролю над озброєннями і зниження ризиків", - йдеться в заяві Держдепартаменту.

Нагадаємо, протягом останнього року в світі кількість ядерних боєголовок збільшилася з 3 720 до 3 825. При цьому близько двох тисяч одиниць знаходяться в стані підвищеної оперативної готовності та майже всі належать Росії або США.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme