UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Російські літаки у Сирії бомбили Ідліб і вбили двох дітей та жінку

Російські літаки бомбили північно-західні околиці міста Ідліб, яке перебуває під контролем повстанців, що воюють з проросійським урядом Асада
 

Журналіст відділу новин
Російські літаки у Сирії бомбили Ідліб і…
Фото: Скріншот

У ніч на неділю російські літаки атакували табір, де мешкають тисячі родин сирійських біженців, внаслідок чого загинули двоє дітей та жінка, і ще 10 людей отримали поранення.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Літаки, які вилетіли з російських військових баз у Сирії, в ніч на неділю скинули бомби на декілька об'єктів на околицях міста. Зокрема вони атакували табір, де мешкають тисячі родин біженців поблизу села Джиср аль Шукхур, внаслідок чого загинули двоє дітей та жінка, і ще 10 людей отримали поранення. Також вони скинули бомби на водоочисну станцію, яка постачає воду до Ідлібу, де мешкають понад мільйон осіб", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Росії та в сирійській армії поки не прокоментували ці повідомлення.

"Росіяни фокусуються на інфраструктурі та економічних ресурсах", – заявив чиновник з цивільної оборони міста Абу Хазем Ідлібі.

Також відзначається, що окрім околиць Ідліба російські літаки також скинули бомби на села в регіоні Джабал аль-Завія на південь від міста. Про жертви поки що не повідомлялося. Зазначається, що це перший авіаудар з листопада.

ЗМІ нагадує, що близько двох років тому Росія, яка підтримує сирійського президента Башара Асада, та Туреччина, яка підтримує опозиційні групи, уклали угоду, яка завершила активну фазу бойових дій у Сирії.

Нагадаємо, 17 жовтня 2020 року Росія активізувала обстріли у Сирії. Тоді за дві доби було здійснено понад 50 авіаударів у пустельних районах Сирії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme