СБУ у трьох містах сходу накрило проросійське бандугруповання: Імовірно, це "Патріоти за життя" Киви

Служба безпеки України заблокувала діяльність "громадського угруповання", яке здійснювало тяжкі злочини на ідеологічному ґрунті

Михайло Хомченко

Спецоперація була проведена у трьох містах країни – Лисичанську, Сіверськодонецьку та Харкові.

СБУшники повідомили, що у березні поточного року лідер цієї банди порізав ножем ідеологічного опонента. "За задумом "кураторів", дії зловмисників мали призвести до застосування відповідних заходів та спровокувати загострення політичної обстановки і масові порушення громадського порядку", – передає Depo.ua із посиланням на прес-службу СБУ.

Також у спецслужбі зазначили, що "кришував" цю організацію чинний народний депутат України. Джерела Depo.ua в правоохоронних органах інформують, що мова йде про "Патріотів за життя", які є підконтрольні скандальному ОПЗЖисту Іллі Киві.

Нагадаємо, що 27 липня Кива під час святкування річниці хрещення Русі заявив, що учасники "хресної ходи" від УПЦ (МП) в Києві восени прийдуть "зносити злочинну владу Зеленського".

Очільник харківської філії "Патріотів за житя"Олег Ширяєв знаходиться під вартою – його звинуватили у захопленні елеватора. Крім того, "Нацкорпус" звинуватив Ширяєва в причетності до збройного нападу на чоловіка у Харкові.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua