UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Сервіси Google різко подорожчають

Сервіси Google подорожчають для українців з 1 січня

Журналіст стрічки новин

Українські користувачі отримали листа, в якому їх попередили про подорожчання сервісів Google.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на AIN.

"На виконання місцевого законодавства в Україні Google починає стягнення 20% ПДВ з цифрових сервісів для індивідуальних користувачів та підприємців в Україні, що не зареєстровані як бізнеси. Якщо ви в Україні маєте бізнес-акаунт, це означає, що ви використовуєте його в комерційних цілях від імені зареєстрованої юрособи […] в такому разі від вас не вимагається додаткових дій. За умовами використання Google Cloud для бізнесу ви будете самі відповідати за оцінку та виплату будь-яких податків в Україні", — йдеться в листі компанії.

Подорожчання зумовлене із нещодавно прийнятим та підписаним законом про "податок на Facebook", який ініціював голова фінансового комітету Данило Гетманцев. 

Як відомо, у червні 2021 року президент підписав закон № 1525-ІХ, що вводить 20% ПДВ на онлайн-послуги, які компанії-нерезиденти надають українським користувачам. На виконання цих правил Google починає стягувати додатково 20% ПДВ зі своїх сервісів в Україні. Це підвищення стосується лише послуг, що надаються фізособам. Для компаній та підприємців з бізнес-акаунтами нічого не міняється.

Нагадаємо, національний заповідник "Софія Київська" отримав листа від компанії Google, де адресатом значиться "штаб Талібану".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme