У Литві завернули позов Шарія щодо статусу біженця: Він має покинути ЄС

Литовський суд відмовив проросійському журналісту-втікачу Анатолію Шарію в оскарженні рішення про позбавлення статусу біженця та заборону на в'їзд до країни

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Литві завернули позов Шарія щодо стату…
Фото: Facebook Анатолія Шарія

Про це пише Depo.ua із посиланням на допис юриста Марка Фейгіна у Twitter.

Згідно з рішенням суду, Шарій вимушений залишити територію ЄС.

Фейгін зазначив, що до кінця серпня за його заявою проти проросійського блогера порушать кримінальну справу. Вона стосуватиметься відмивання злочинно отриманих коштів від Росії та факту придбання на них нерухомості в Іспанії.

Шарію доведеться покинути Литву та ЄС

проти Шарія порушать кримінальну справу

Нагадаємо, 16 жовтня 2020 року народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко поскаржився на Шарія до СБУ. 7 листопада 2020 року стало відомо, що СБУ завела справу на Шарія через посягання на цілісність України. 

Тоді ж Шарій, який нині переховується за кордоном, підтвердив візит співробітників Служби безпеки України до оселі одного з його "активістів" і уточнив, що правоохоронці "вручили повістку у справі про картинку до відео на YouTube". 

16 лютого 2021 року СБУ оголосила підозру проросійському пропагандисту Шарію – його звинуватили у державній зраді.

22 лютого він проігнорував допит у СБУ. Наступну "зустріч" йому призначили на 11:00 25 лютого. Згодом у СБУ прокоментували неявку Шарія на допит. На думку силовиків, це можна трактувати як переховування від слідства.

У відомстві нагадали також, що Шарію було повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 "Державна зрада" та ч. 1 ст. 161 "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками".

25 лютого стало відомо, що СБУ оголосила Шарія у державний розшук.

31 травня, низка українських ЗМІ повідомила, що Анатолія Шарія 10 травня позбавили статусу біженця у Литві, оголосивши його персоною нон-грата.

Тоді ж у мережі оприлюднили дані банківського рахунку на Росії, за допомогою якого фінансують медіа Шарія.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme