UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ще одна країна припинила вакцинувати людей препаратом від Moderna: У чому причина

У Ісландії вирішили припинити щеплення проти коронавірусу препаратом від компанії Moderna

Редактор стрічки новин
Ще одна країна припинила вакцинувати люд…
Фото: ЕРА

Рішення щодо припинення використання для вакцинації населення Ісландії препаратом від Moderna  було ухвалене у зв'язку з ризиком розвитку у щеплених міокардиту – гострого запалення серцевого мʼяза.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Управління охорони здоров'я Ісландії.

"Оскільки запасів вакцини компанії Pfizer-BioNTech на території країни достатньо, головний епідеміолог вирішив не використовувати вакцину Moderna в Ісландії", — зазначається  в повідомленні.

У відомстві зазначили, що протягом останніх двох місяців у країні препарат від компанії Moderna застосовували для пацієнтів, вакцинованих препаратом від Johnson & Johnson, для бустерної дози. Вакциною Moderna також щеплювали людей похилого віку та тих, у кого слабкий імунітет. 

Нагадаємо, раніше у Данії та Швеції припинити щеплення вакциною від Moderna людей віком до 18-20 років. Причиною призупинення вакцинування Moderna стали дані, які вказують на можливі проблеми зі здоров'ям саме у цієї вікової групи.

Довідка: Американська вакцина Moderna проти COVID–19 є препаратом на основі мРНК. Потрапляючи в клітини людини, вона вчить їх робити копії шиповидного білка вірусу. Це викликає імунну відповідь всередині нашого організму. Ця імунна відповідь захищає нас від зараження, якщо справжній вірус потрапить у наш організм.

В Україні цією вакциною щеплюють осіб віком від 18 років і старше. Однак запаси вакцини Moderna в Україні закінчилися ще наприкінці вересня. Наразі щеплення цим препаратом у нашій країні не проводиться. 

Зберігати вакцину при температурі від 2°C до 8°C можна протягом 30 днів. Закриті флакони вакцини Moderna можна зберігати до 7 місяців при температурі від -25ºC до -15ºC.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme