UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Shell пообіцяв передати виручені від продажу російської нафти кошти Україні

Британсько-нідерландська компанія Shell відреагувала на критику свого рішення придбати російську нафту на фоні вторгнення російських військ до України
 

Журналіст відділу новин
Shell пообіцяв передати виручені від про…
Фото: Shell

Компанія заявила, що направить весь прибуток від обмеженої кількості реалізованої російської нафти на допомогу жертвам російської агресії в Україні.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на офіційний Twitter компанії.

Shell поширила офіційну заяву, в якій спробувала пояснити мотиви купівлі російської нафти. Компанія визнала, що не може в короткі терміни повністю відмовитися від поставок з Росії.

"Ми приголомшені війною в Україні і чітко заявили про свій намір вийти зі спільних підприємств із "Газпромом". Але відповідно до чинних санкцій ми працюємо над тим, щоб і надалі надійно постачати енергію нашим клієнтам", – йдеться в заяві Shell.

Компанія додала, що направить весь прибуток від обмеженої кількості реалізованої російської нафти до спеціального фонду. Пізніше разом із благодійними організаціями Shell витратить ці кошти на гуманітарну допомогу жертвам агресії РФ в Україні.

Як відомо, раніше компанія Shell купила партію російської нафти Urals за рекордно низькою ціною, попри відмову від російських енергоресурсів інших компаній через агресію Росії проти України.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії

Станом на ранок 4 березня українські військові ліквідували понад 10 000 російських окупантів і знищили понад дві тисячі одиниць російської військової техніки.

Читайте також: Підсумки дня: Як українці давали відсіч російським окупантам 5 березня

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme