UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Шмигаль поїде в Канаду домовлятися про військову допомогу для контрнаступу ЗСУ

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відвідає Канаду, щоб домовитися про більшу кількість боєприпасів і техніки для українського контрнаступу

Журналіст відділу новин
Шмигаль поїде в Канаду домовлятися про в…
Денис Шмигаль

Про це він розповів в інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail, передає Depo.ua.

Візит має відбутися найближчими тижнями, але з міркувань безпеки точну дату візиту не розголошують.

"Зараз нам потрібна важка бронетехніка. І нам потрібно більше артилерійських снарядів: боєприпасів для гаубиць і танків. Це вкрай важливо для організації нашого контрнаступу", — сказав Шмигаль.

Бюджет уряду Канади на 2023 рік, який оприлюднили в березні, пропонує Україні нову позику на 2,4 мільярда доларів, але передбачає незначну військову допомогу. Проте за останні 12 місяців Оттава передала Києву військового спорядження на понад 1 мільярд доларів. Водночас Шмигаль зазначив, що його не турбує відсутність військової допомоги у канадському бюджеті й він сподівається, що Канада все одно зможе надати військову підтримку в іншій формі.

"Нам буде потрібна додаткова підтримка у страхуванні воєнних ризиків, бо жоден інвестор не прийде в Україну, якщо уряди наших партнерів не підтримають і не застрахують від воєнних ризиків в Україні. Тож якщо канадська компанія вирішить інвестувати гроші, ми проситимемо канадський уряд створити якийсь механізм підтримки канадських інвестицій", — розповів прем'єр.

Нагадаємо, 2022 року Канада виділила понад 5 мільярдів доларів прямої фінансової, військової, гуманітарної та іншої допомоги для України. Військова допомога містить більш як 200 бронетранспортерів Senator, ЗРК NASAMS із відповідними боєприпасами, 39 броньованих машин бойової підтримки, протитанкову зброю, стрілецьку зброю, гаубиці M777 та відповідні боєприпаси, безпілотники високої роздільної здатності та інше.

Персонал Збройних сил Канади також відправили до Великої Британії та Польщі для допомоги у підготовці військовослужбовців ЗСУ в межах програми UNIFIER. З 2015 року за цією програмою Канада провела навчання для понад 35 тисяч працівників силових структур України з тактики бою та передових військових навичок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme