Шольц наголосив про наслідки для "Північного потоку-2" у разі вторгнення Росії в Україну

Новопризначений канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив про наслідки для російського газогону "Північний потік-2" у випадку вторгнення Росії на територію України

Максим Карпенко

За його словами, уряд Німеччини виступає за непорушність кордонів України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Financial Post.

"У нас дуже чітке уявлення. Ми хочемо, щоб всі поважали цілісність кордонів", – наголосив Шольц.

При цьому канцлер наголосив, що Німеччина готова робити все для збереження кордонів. У випадку їх порушення Росією, Москві варто готуватися до наслідків.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що Міністерство закордонних справ Німеччини вперше очолила жінка. Йдеться про співголову партії "Союз 90/Зелені" Анналену Бербок, яка під час виборчої кампанії відзначилась низкою важливих заяв щодо України та "Північного потоку-2".

Нагадаємо, на початку листопада Росія офіційно заявила про готовність "Північного потоку - 2" до запуску. Водночас Німеччина призупинила сертифікацію Nord Stream 2 AG і залучила до процесу дві українські компанії.

Нещодавно голова фракції Європейської народної партії (ЄНП) в Європарламенті Манфред Вебер заявив, якщо Путін застосує зброю проти України, тоді газопроводу "Північний потік-2" – кінець.

Читайте також: Запобіжник від війни: Чому Німеччина призупинила сертифікацію "Північного потоку – 2" і залучила до процесу Україну

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua