UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Шпигував за аеродромами ЗСУ: в Миколаєві спіймали ворожого інформатора

Правоохоронці затримали в Миколаєві ще одного інформатора російської ФСБ

Шпигував за аеродромами ЗСУ: в Миколаєві…
Фото: СБУ

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише Depo.ua.

За даними слідства, затриманий на початку повномасштабного вторгнення виїхав за кордон та почав активно підтримувати російську збройну агресію, після чого його завербували російські спецслужби.

Повернувшись в Україну в березні цього року, чоловік намагався шукати військові аеродроми з бойовою авіацією ЗСУ.

Комунікацію з російською спецслужбою він підтримував через зв’язкових. Одним із них виявився прокремлівський блогер Сергій Лебедєв (більш відомий як "Лохматий"), який нині в окупованому Донецьку та працює на ФСБ. У червні блогеру заочно оголосили підозру в держзраді, СБУ нейтралізувала мережу його інформаторів на Миколаївщині.

"Ще одним поплічником ФСБ виявився місцевий житель, який був активним користувачем Telegram-каналу "Лохматого". Під час листування з ворожим блогером його послідовник підтримував антиукраїнські наративи та "зливав" відомості про дислокацію Сил оборони на території регіону. Збирав він їх через особисті контакти та з відкритих джерел", — кажуть у відомстві.

Чоловік також обходив місцевість і потайки фіксував українські об’єкти, а потім передавав звіт — текст і фото — російським спецслужбовцям.

Затриманому оголосили підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про ЗСУ). Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, правоохоронці затримали російських поплічників, які збирали розвіддані про дислокацію Сил оборони та наслідки повітряних атак у Києві та Черкасах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme