UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Швеція мобілізує армію через активність Росії у Балтійському морі (ФОТО)

Збройні сили Швеції посилили свої підрозділи на острові Готланд на тлі зростання російської військової активності у Балтійському морі
 

Журналіст відділу новин
Швеція мобілізує армію через активність…
Фото: МО Швеції

На острів Готланд у Балтійському морі поромом та літаком прибувають шведські військовослужбовці та техніка.

Про це повідомив міністр оборони Швеції Петер Гультквіст, інформує Depo.ua з посиланням на DW.

Він зазначив, що військові і техніка доставлені до адміністративного центру острова – міста Вісбю – поромом 15 січня. Також військово-транспортний літак із солдатами та обладнанням приземлився в аеропорту Вісбю 14 січня.

Очільник Готландського полку Маттіас Ардін підтвердив, що йдеться про приблизно "десяток бойових машин", частина з них уже патрулює гавань.

У свою чергу голова Оперативного управління збройних сил Швеції генерал-лейтенант Лейф Мікаель Классон розповів, що до Вісбю прибули резервісти.

У Збройних силах Швеції пояснили, що операції посилені на кількох локаціях на тлі зростання російської активності у Балтійському морі.

"Збройні сили вживають необхідних заходів, щоб підтримати цілісність Швеції та продемонструвати нашу здатність захистити Швецію та шведські інтереси. Посилення патрулювання на Готланді – це знак того, що Стокгольм серйозно ставиться до ситуації, і що Швецію не застануть зненацька", – пояснив міністр оборони Швеції.

Раніше цього тижня данські ЗМІ повідомили, що три кораблі військово-морського флоту Росії увійшли до Балтійського моря через данську протоку Великий Бельт.

Нагадаємо, 13 січня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Швеція і Фінляндія відповідають стандартам оборони НАТО та можуть приєднатися до Альянсу найближчим часом за наявності політичного рішення.

Це питання постало в обох країнах через неадекватні дії Росії поблизу західних кордонів.

Зі свого боку Росія пригрозила Швеції "наслідками" за приєднання до НАТО.

Читайте також: Ізраїль, Норвегія і Швеція призивають в армію дівчат: Чи візьме Україна з них приклад

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme