Швеція надасть Україні понад $5 млн на тлі російської агресії

Уряд Швеції ухвалив виділення близько 5,4 мільйона доларів Україні для зміцнення стійкості на тлі агресії Росії

Максим Карпенко

Зокрема, Україна отримає кошти протягом наступних трьох років у межах спільного з Великою Британією, Канадою, Швейцарією та США фонду.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу уряду Швеції.

"Фонд зміцнить стійкість до російської агресії на Сході та Півдні України, сприяючи поліпшенню надання державних послуг, розширенню діалогу та інклюзивному економічному розвитку", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, напередодні шведи запевнили міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу, що не будуть вивозити дипломатів з Києва. Шведська міністерка Анн Лінде запевнила, що МЗС Швеції не планує евакуювати співробітників посольства у Києві та членів їхніх родин.

Нагадаємо, 21 січня 2022 року прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував рішення уряду виділити Україні 120 мільйонів канадських доларів (~100 мільйонів доларів США) на забезпечення економічної стабільності.

24 січня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала, що Єврокомісія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро. Гроші виділять, щоб допомогти Україні зараз впоратися з фінансовими потребами через агресію Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua