Соцмережі відновлюють роботу після збою. У Facebook вибачилися та запевнили, що витоку даних не було

Соціальні мережі Facebook та Instagram, а також месенджер WhatsApp у ніч проти вівторка, 5 жовтня, почали відновлювати роботу після масштабного збою, який тривав близько семи годин

Надія Клочко

Власник компанії Facebook Марк Цукерберг особисто вибачився перед користувачами за масштабний збій.  

Відповідний допис  з'явився на сторінці Цукерберга у Facebook, передає Depo.ua.

"Facebook, Instagram, WhatsApp і Messenger повертаються до онлайн-роботи. Перепрошую за сьогоднішній збій: я знаю, як сильно ви покладаєтеся на наші сервіси, щоб залишатися на зв'язку з важливими для вас людьми", – написав він.

Водночас Цукерберг не пояснив, чому виникли проблеми та скільки часу буде потрібно для повноцінного відновлення роботи.

Компанія Facebook також вибачилася перед користувачами, оприлюднивши звернення у Twitter.

"Величезній спільноті людей і бізнесів по всьому світу, які покладаються на нас: нам шкода. Ми старанно працювали, щоб відновити доступ до наших додатків і сервісів. І з радістю повідомляємо, що відновлюємо роботу", - заявили у компанії.

При цьому у Facebook заявили, що збій в роботі сервісів компанії, а також в Instagram і WhatsApp не привів до розкриття даних користувачів, повідомляє Reuters.

"У нас немає доказів того, що дані користувачів були поставлені під загрозу в результаті періоду збою", – йдеться в заяві компанії.

Крім того, в Facebook підтвердили, що причиною збою стали невдалі зміни програмної конфігурації.

"Наші інженери встановили, що зміни в конфігурації основних роутерів, що відповідають за координацію мережевого трафіку між нашими центрами даних, викликали неполадки, які порушили цю комунікацію", – уточнили в компанії.

Нагадаємо, 4 жовтня у роботі соцмережі Facebook стався масштабний збій. Також тимчасово припинили роботу додатки Instagram та WhatsApp. ЗМІ називають цей збій у Facebook найсерйознішим із 2008 року

Також ЗМІ повідомляли, що хакери виставили на продаж особисті дані понад 1,5 мільярда користувачів соціальної мережі Facebook. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua