UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Spiegel: Бундесвер наступного тижня розпочне навчання військових ЗСУ на танках Leopard 2

Бундесвер розпочне тренування українських військових на танках Leopard 2 в середині наступного тижня у Німеччині. Запланована тривалість навчань — 6-8 тижнів

Журналіст відділу новин
Spiegel: Бундесвер наступного тижня розп…

Про це пише Der Spiegel, передає Depo.ua.

За інформацією видання, за останні кілька днів із Польщі до Німеччини прибули перші групи українських військових з військовою технікою. Навчання розпочнуться на військовому полігоні Мюнстер у Нижній Саксонії, де українські підрозділи вже тренуються на бойовій машині піхоти Marder.

Бундесвер планує своєрідний турбокурс для українських військових, частина яких прибула прямо з передової в районі міста Бахмут, ідеться в матеріалі.

Лише за шість-вісім тижнів українці повинні навчитися основ керування складною системою озброєння, а також відпрацювати взаємодію бойових танків Leopard і БМП Marder. За словами військовослужбовців, через брак часу можна навчити лише основ, бо навчання команд зазвичай займає кілька років.

"Якщо все піде за планом, підготовлені бійці мають повернутися на передову в Україні разом із бойовими танками Leopard до кінця березня", — пише видання.

Нагадаємо, що 29 січня танкісти з України прибули до Великої Британії для початку проходження підготовки. Британія оголосила, що відправить Україні 14 танків Challenger 2.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme