UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

США дадуть Україні ще $2,75 млрд для боротьби з гуманітарною кризою, – Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен пообіцяв Україні виділення США додаткових $2,75 мільярда у відповідь на гуманітарну кризу в країні

Ірина Жукевич
Журналіст
США дадуть Україні ще $2,75 млрд для бор…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Державний секретар США Ентоні Блінкен відвідав пункт пропуску на кордоні Польщі з Україною, де анонсував виділення США додаткових фінансів для боротьби з гуманітарною кризою внаслідок нападу Росії.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на AFP.

"Блінкен відвідав величезний польський центр утримання близько 3 тисяч біженців і сказав, що Вашингтон планує виділити ще $2,75 мільярда на подолання наслідків гуманітарної кризи", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що гроші будуть спрямовані на підтримку тих, хто вимушений залишити Україну, а також країн, які їх приймають після того, як Росія вторглася в Україну 24 лютого.

"Польща виконує важливу роботу у відповідь на цю кризу", – додав держсекретар США під час перебування в місті Жешув біля українського кордону.

Блінкен висловив вдячність польському народу, який "знає, наскільки важливо захищати свободу".

Нагадаємо, раніше в Україні відкрили Гуманітарний штаб з питань координації гуманітарної допомоги. Так, європейські партнери надсилають Україні гуманітарну допомогу, для чого за кордоном функціонує низка логістичних центрів, а в країні діє Гуманітарний штаб з питань координації гуманітарної допомоги.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme