UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

США дозволили країнам НАТО постачати винищувачі в Україну

Країни-члени НАТО отримали дозвіл від США поставляти свої бойові літаки в Україну  

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
США дозволили країнам НАТО постачати вин…
Фото: Рixabay

За попередньою інформацією, першу партію літаків-винищувачів Україна може отримати від сусідньої Польщі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на слова держсекретаря США Ентоні Блінкена, які процитували на сторінці щотижневої американської програми новин Face The Nation у Twitter.

"Є "зелене світло" з авіації, і факт у тому, що ми прямо зараз розмовляємо з польськими друзями, щоб у разі, якщо вони вирішать поставити свої бойові літаки українцям, не постраждала їхня власна оборона", – цитують у Twitter Ентоні Блінкена. 

Допис про Ентоні Блінкена та постачаня Україні винищувачів

Зауважимо, що дещо раніше Польща та США почали вести  активні переговори задля передачі Україні радянських МіГ-29, що стоять на озброєнні польської армії.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що США шукають способи швидко компенсувати полякам потенційну втрату коштом американських літаків.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Євросоюзі мають намір вперше у своїй історії надати Україні летальну зброю та навіть літаки для Збройних сил. За словами Борреля, ціллю допомоги є профінансувати поставки летальної зброї героїчній українській армії, котра люто протистоїть російським загарбникам, а також надати нагально необхідні нелетальні припаси, такі як пальне.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme