UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

США готові надавати оборонну підтримку Україні надалі, – Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен провів перемовини з міністром закордонних справ України Дмитром Кулеби щодо продовження надання оборонної допомоги

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
США готові надавати оборонну підтримку У…
Фото: МЗС

За його словами, США у захваті від тієї відсічі, яку ЗСУ проявляють під час війни з Росією.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МЗС України.

Зазначається, що сторони обговорили необхідність терміново посилювати оборонні спроможності України.

"Державний секретар підтвердив, що Сполучені Штати готові продовжити оборонну підтримку України та розглядають можливості додаткового посилення її оборонних спроможностей. Він звернув увагу на безпрецедентну глобальну хвилю на підтримку України в світі", – йдеться у повідомленні.

Блінкен наголосив, що президент Росії Володимир Путін припустився жахливої помилки, коли напав на Україну.

"Він вважав, що України не існує як незалежної держави. Український народ нині щодня доводить прямо протилежне. Сила, рішучість та цілеспрямованість українців з підтримкою США та всього світу врешті-решт переможе. Я кажу це прямо. Я погоджуюся з міністром Кулебою, що питання у ціні перемоги. США налаштовані докласти максимум зусиль, щоб вона була якомога меншою", – додав він.

США готові надавати оборонну підтримку Україні надалі, – БлінкенДержсекретар США Ентоні Блінкен провів перемовини з міністром закордонних справ України Дмитром Кулеби щодо продовження надання оборонної допомоги

Зауважимо, дещо раніше Блінкен пообіцяв Україні виділення США додаткових 2,75 мільярда доларів у відповідь на гуманітарну кризу в країні.

Нагадаємо, раніше в Україні відкрили Гуманітарний штаб з питань координації гуманітарної допомоги. Так, європейські партнери надсилають Україні гуманітарну допомогу, для чого за кордоном функціонує низка логістичних центрів, а в країні діє Гуманітарний штаб з питань координації гуманітарної допомоги.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme