США на саміті "Кримської платформи" представить міністр транспорту: Що про нього відомо

Під час саміту "Кримської платформи" США представлятиме міністр транспорту країни, демократ Пітер Буттіджедж

Редактор стрічки новин
США на саміті "Кримської платформи" пред…
Фото: Pete Buttigieg/Twitter

Про це розповів член "Кримської платформи", народний депутат від "Європейської Солідарності" Мустафа Джемілєв в інтерв'ю "Суспільне", передає Depo.ua.

"Сполучені Штати направляють міністра транспорту, він досить впливова фігура в Кабінеті міністрів США, це Пітер Буттіджедж", – розповів Джемілєв.

Він додав, що раніше в дипломатичних колах не виключали візиту президента Джо Байдена, але очільник Білого дому поки не приїде.

"Я зустрічався з Куртом Волкером (дипломат, спеціальний представник Державного департаменту США з питань України у 2017—2019 роках, – ред.) і він сказав, що з низки причин Байден не приїде. І, крім того, у Байдена специфічні відносини з Україною, через те, що Трамп намагався використати її у своїй передвиборчій кампанії, то через це швидше за все він не приїде. Навіть, якщо дуже захоче, його оточення постарається його відмовити", – розповів нардеп.

Що відомо про міністра транспорту США Пітера Буттіджеджа

Пітер Буттіджедж – колишній мер міста Саут-Бенд у штаті Індіана. Він лейтенант резерву ВМС США, ветеран війни в Афганістані, працював у міжнародній консалтинговій компанії McKinsey & Company.

Буттіджедж планував висуватися в кандидати в президенти від Демократичної партії на виборах 2020 року, але згодом зняв свою кандидатуру. Він став першим міністром зі спільноти ЛГБТ, якого затвердив Сенат.

Пітер Буттіджедж з чоловіком

Фото: Pete Buttigieg/Twitter

У публічних виступах Буттіджедж неодноразово заявляв, що Росія є "руйнівною", "ворожою" силою на світовій арені, і що її форма "олігархічного капіталізму" є серйозною проблемою для Сполучених Штатів. На його думку, протидія російському втручанню в політику США вимагає не тільки технологічних і дипломатичних заходів, але й ретельного вивчення внутрішніх розбіжностей, які використовувалися російськими спецслужбами, таких як расизм і соціальна ізоляція.

Буттіджедж також називав "дестабілізуючою" діяльність Москви, посилаючись на окупацію Криму та розв'язання конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, раніше заступниця держсекретаря США із політичних справ Вікторія Нуланд заявила, що на саміті "Кримської платформи" у серпні 2021 року США будуть "представлені на високому рівні". 

Заступник помічника Держсекретаря з питань Європи та Євразії Джордж Кент повідомив, що делегацію США на "Кримській платформі" очолить один з членів уряду.

Як відомо, саміт "Кримської платформи", в якому мають взяти участь лідери іноземних держав – партнерів України, відбудеться 23 серпня.

Довідка: "Кримська платформа" – це міжнародний майданчик із обговорення шляхів деокупації Криму. Про його створення у вересні 2020 року оголосив президент Володимир Зеленський у зверненні до Генеральної асамблеї ООН. За задумом, платформа функціонуватиме на чотирьох рівнях: глав держав, міністрів закордонних справ, парламентів та експертних кіл.

Читайте також: Кримська платформа: Дієвий інструмент чи піар Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme