UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

США надішле в Україну експертів з розслідування воєнних злочинів

Сполучені Штати готові надіслати військових експертів і аналітиків у поміч українським прокурорам, щоб притягнути до відповідальності воєнних злочинців

Журналіст стрічки новин

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова провела онлайн-зустріч із представниками Управління глобального кримінального правосуддя Державного департаменту США. На ній були присутні посол зі спецзавдань Майкл Козак, 3-й посол США особливих повноважень з питань воєнних злочинів Джон Клінт Вільямс, старший радник з питань політики Давід Мендел-Ентоні та Емма Гіліган - керівник напряму щодо України. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на повідомлення генпрокурорки.

"Нам зараз потрібні найкращі фахівці з міжнародного права і юристи, які працювали із Міжнародним кримінальним судом в Гаазі. Злочини агресора мають бути неодмінно покарані й світові знання та досвід для цього завдання дуже важливі.

І Штати готові підтримати нас практично. США відправлять для допомоги нашим прокурорам команду експертів з розслідування воєнних злочинів та військових аналітиків. З ними ми зможемо зробити більше для притягнення до відповідальності воєнних злочинців загарбника", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, цієї ночі Литва передала в Україну першу партію зброї. Командувача Збройних сил Литви Вальдемарас Рупшис анонсував, що це була не єдина операція з поставки зброї - невдовзі відбудуться й наступні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme