UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

США та Японія розширять оборонну співпрацю, аби протистояти Китаю та Росії

Сполучені штати Америки та Японія мають намір підписати нову угоду про співпрацю в оборонній сфері 

Журналіст стрічки новин
США та Японія розширять оборонну співпра…

Такі домовленості дозволять США та Японії протистояти Китаю та Росії.

Про це говорив держсекретар США Ентоні Блінкен на відкритті віртуальної зустрічі глав зовнішньополітичних й оборонних відомств Штатів та Японії, передає Depo.ua з посиланням на "Українську правду". 

Йдеться про те, що Японія та США вже незабаром підпишуть нову угоду щодо співпраці в оборонній сфері. Також сторони мають підписати п'ятирічну угоду про базування американських військ на території Японії.

"Сполучені Штати і Японія підпишуть нову угоду про співпрацю в галузі оборони для протидії військовим загрозам, що виникають. Ми запускаємо нову угоду про дослідження та розробки, яка полегшить нашим вченим, нашим інженерам і керівникам програм співпрацю з проблем, пов'язаних з обороною, від протидії гіперзвуковим загрозам до розширення можливостей космічного базування", – заявив Блінкен.

Головною задачею такою співпраці стане не лише зміцнення наявних інструментів оборони, а й розробка нових. 

Блінкен також заявив, що йдеться про загрозу зі сторони Китаю та Росії, які "на суші, на морі, у космосі, у кіберпросторі порушують міжнародні норми". Держсекретар Штатів також згадав про нарощування військ Росії проти України, "провокаційні" дії Пекіна щодо Тайваню, а також останній пуск ракети Північною Кореєю. Блінкен заявив, що Москва і Пекін, своєю чергою, поглиблюють свою військову співпрацю.

Нагадаємо, Німеччина та США запевнили Україну в підтримці у разі вторгнення Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme