США та Японія розширять оборонну співпрацю, аби протистояти Китаю та Росії

Сполучені штати Америки та Японія мають намір підписати нову угоду про співпрацю в оборонній сфері 

Христина Макогон

Такі домовленості дозволять США та Японії протистояти Китаю та Росії.

Про це говорив держсекретар США Ентоні Блінкен на відкритті віртуальної зустрічі глав зовнішньополітичних й оборонних відомств Штатів та Японії, передає Depo.ua з посиланням на "Українську правду". 

Йдеться про те, що Японія та США вже незабаром підпишуть нову угоду щодо співпраці в оборонній сфері. Також сторони мають підписати п'ятирічну угоду про базування американських військ на території Японії.

"Сполучені Штати і Японія підпишуть нову угоду про співпрацю в галузі оборони для протидії військовим загрозам, що виникають. Ми запускаємо нову угоду про дослідження та розробки, яка полегшить нашим вченим, нашим інженерам і керівникам програм співпрацю з проблем, пов'язаних з обороною, від протидії гіперзвуковим загрозам до розширення можливостей космічного базування", – заявив Блінкен.

Головною задачею такою співпраці стане не лише зміцнення наявних інструментів оборони, а й розробка нових. 

Блінкен також заявив, що йдеться про загрозу зі сторони Китаю та Росії, які "на суші, на морі, у космосі, у кіберпросторі порушують міжнародні норми". Держсекретар Штатів також згадав про нарощування військ Росії проти України, "провокаційні" дії Пекіна щодо Тайваню, а також останній пуск ракети Північною Кореєю. Блінкен заявив, що Москва і Пекін, своєю чергою, поглиблюють свою військову співпрацю.

Нагадаємо, Німеччина та США запевнили Україну в підтримці у разі вторгнення Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua