UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

США заборонять польоти Росії з американського авіапростору

Америка планує закрити свій повітряний простір для російських літаків у зв'язку з вторгненням РФ в Україну. Рішення американська влада ухвалить протягом доби

Журналіст стрічки новин
США заборонять польоти Росії з американс…
Фото: Pexels

Очікується, що уряд США заборонить російським літакам перебувати в американському повітряному просторі - таким чином Америка розширює авіаційні обмеження. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на газету "The Wall Street Journal".

Рішення ухвалили тому, що Захід розширює санкції через війну в Україні, повідомляють джерела газети.

"Очікується, що президент Байден оголосить про заборону у вівторок, у зверненні про стан Союзу. Це сказав чиновник Білого дому після того, як "The Wall Street Journal" повідомила, що наказ про заборону повітряного простору США для літаків, що належать Росії та експлуатуються, має бути виданий відразу ж протягом наступних 24 годин", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, відносно Росії уряди кількох країн ухвалили жорсткі санкції. Насамперед посли Європейського Союзу погодили відключення сімох банків Росії від міжнародної платіжної системи SWIFTУряд Канади заборонив заходити у свої порти й територіальні води російським суднам, а Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про повну відмову країни від закупівель російської нафти.

Президент України Володимир зеленський неодноразово повідомляв, що щиро дякує країнам, які допомагають боротися з окупантами та країною-агресором. Однак додав, що якби санкції були введені раніше, то російського вторгнення не було б.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme