UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

США запровадили санкції проти десятків компаній з Китаю та Росії

Уряд США додав до санкційного списку організацій, які вважаються загрозою для національної безпеки, 34 юридичні та фізичні особи з Росії та Китаю
 

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-реліз Міністерства торгівлі США.

З цих 34 суб'єктів 14 базуються у Китайській Народній Республіці та дають змогу Пекіну проводити кампанію репресій, масових затримань та високотехнологічного нагляду щодо уйгурів, казахів та представників інших мусульманських меншин в Уйгурському автономному окрузі Сіньцзянь, де КНР продовжує здійснювати геноцид та злочини проти людства.

Також під обмеження потрапили російські компанії та громадяни Росії. Санкції стосуються: ГК Радіант, ТОВ Тесон та ТОВ Трейд Компонент та громадян РФ: Андрія Кузнєцова, Дмітрія Кравченко та Маргарити Кузнєцової.

"Ці особи та організації опинилися під санкціями за їхню участь у закупівлі електронних компонентів американського виробництва, котрі, ймовірно, використовуватимуть у російських військових програмах", – йдеться у релізі.

"Ми продовжуватимемо використовувати експортний контроль, щоб притягнути до відповідальності уряди, компанії та приватних осіб за спробу доступу до предметів американського походження та підривну діяльність у таких країнах, як Китай, Іран та Росія, що загрожує інтересам національної безпеки США та не відповідає нашим цінностям", – заявила міністерка торгівлі США Джина Раймондо.

Нагадаємо, 7 квітня прес-секретар державного департаменту США Нед Прайс заявив, що через порушення Китаєм прав уйгурів Америка обговорює можливість бойкоту зимової Олімпіади в Пекіні разом із союзниками і партнерами.

26 червня AP поширило інформацію, що Китай погрожував заблокувати поставку вакцини від коронавірусу, якщо Україна не відкличе підпис під резолюцією ООН про захист прав уйгурів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme