UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Стало відомо, хто забезпечить безпеку аеропорту Кабула, коли звідти вийдуть США

Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, хто буде забезпечувати безпеку в аеропорті Кабула після виводу американських сил

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Стало відомо, хто забезпечить безпеку ае…
Фото: Pixabay

За його словами, у регіоні є низка країн-союзниць США, які й будуть турбуватися безпекою аеропорту після того, як американські військові остаточно залишать військовий сектор летовища.

США провели велику технічну роботу над тим, що потрібно для підтримки роботи аеропорту, повідомив Блінкен телеканалу NBC, пише Depo.ua.

Держсекретар зауважив, що країни-союзниці зараз зосереджені на забезпеченні роботи аеропорту, та щоб летовище працювало після відходу США.

"Ми провели велику технічну роботу над тим, що буде потрібно для підтримки роботи аеропорту. Ми поділилися цим з тими країнами, і у нас буде план подальших дій", – сказав Блінкен.

Нагадаємо, 28 серпня стало відомо, що США почали процес виведення своїх військових з території аеропорту Кабула. Скільки військовослужбовців залишилося на летовищі – невідомо.

Довідка: Влітку 2021 року війська НАТО і США почали остаточне виведення військ з Афганістану. Цим скористався радикальний рух "Талібан", який посилив наступ на країну.

15 серпня бойовики "Талібану" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом залишив країну. 

Представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

19 серпня стало відомо, що "Талібан" офіційно відновив Ісламський Емірат Афганістан. Ця заява була зроблена в 102-гу річницю незалежності Афганістану від Британської імперії.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme