UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Стало відомо, скільки коштуватиме газ у жовтні – постачальники оприлюднили тарифи

Газопостачальні компанії України оприлюднили місячні тарифи на газ для населення на жовтень

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, скільки коштуватиме газ у…
Фото: Рixabay

Попри те, що у жовтні ціни різко зросли, річні тарифні плани не змінилися і залишаються значно вигіднішими.

Про це повідомляєDepo.ua з посиланням на дані на сайтах компаній.

Подекуди місячні ціни, які компанії пропонують на жовтень, перевищують 30 гривень за кубометр. Зокрема, "Київгазенерджи" продає газ по 30,50 гривень за кубометр. Варто додати, що у вересні тариф цієї компанії був на рівні 19,80 в серпні, а в серпні – ще на чотири гривні дешевше (15,76 гривні за кубометр).

Таку ж високу ціну встановила і "ТАС Енергія країни". Компанія пропонує газ по 30,06 гривень (у вересні вона продавала його по 20,96 гривні за кубометр).

Водночас місячний тариф компанії YASNO у Києві, Дніпрі та Донецькій області становить лише 12 гривень за кубометр на жовтень. "Полтавагаз збут" встановила тариф на рівні 19,80 гривень, а "Галнафтогаз" зберіг місячний тариф на жовтень на рівні 7,99 гривні за кубометр.

Варто додати, що більшість постачальників прибрали зі своїх пропозицій місячні тарифи, віддавши перевагу річним тарифам.

Зокрема, це стосується компаній під брендом "Твій Газзбут", на які припадає значна частина ринку. Не пропонує місячний тариф і "Нафтогаз України".

Базові річні фіксовані ціни, як і раніше, коливатимуться від 7,80 до 13,50 гривень за кубометр. Зазначимо, що більшість компаній встановили річні ціни до 9 гривень за кубометр. Кілька постачальників пропонують річний тариф нижче 8 гривень. Серед них ГК "Нафтогаз України" – 7,96 гривні за кубометр.

Як відомо, процедура зміни постачальника газу максимально спрощена, і сотні тисяч побутових споживачів вже зробили це.

Нагадаємо, дещо раніше президент України Володимир Зеленський пообіцяв не підвищувати тарифи на теплоносії до кінця опалювального сезону 2021-2022. Крім того, секретар РНБО Олексій Данілов попередив, що РНБО буде карати енергетичних олігархів, якщо ті будуть підвищувати тарифи.

Читайте також: Зима без газу: Як гукнуться Україні та ЄС цінові ігри Кремля

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme