UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Стефанчук пояснив, чому Разумкова відкликали з посади спікера Ради

Новообраний голова парламенту Руслан Стефанчук розповів, чому з посади спікера Верховної Ради відкликали Дмитра Разумкова

Журналіст відділу новин
Стефанчук пояснив, чому Разумкова відкли…
Фото: Скріншот

За словами Стефанчука, про помсту тут не йдеться.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна 24", передає Depo.ua.

"Я не вважаю, що це була помста. Я вважаю, що це було ухвалене рішення політичною партією, яка несе відповідальність за ті зобов'язання, які вона давала перед своїм народом", – наголосив нардеп.

Водночас на запитання, чи означає це, що з Разумковим реалізовувати програму президента було неможливо, новий спікер заявив: "Я не можу так говорити – можливо чи неможливо".

"Я виходжу з того, що програма партії "Слуга народу" була представлена в президентській програмі "Країна мрій". Рішення, які були передбачені там, окреслювали певний напрямок, певний темп реформ. Мені видається, що мабуть були деякі речі, які не дали можливість фракції та президенту ухвалити те рішення, що йде достатньо швидко чи в правильному напрямку. Тому таке рішення було ухвалене", – підсумував Стефанчук.

Нагадаємо, 7 жовтня під час засідання Верховної Ради 7 жовтня народні депутати 284 голосами відкликали Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради України. За відставку спікера проголосували 215 "слуг народу". Семеро з них проголосували проти, четверо – утрималися.

Після цього Разумков отримав нове місце у парламенті – на гальорці.

8 жовтня новим спікером Ради обрали Стефанчука. За таке рішення проголосував 261 народний обранець.

На посаду першого заступника голови Верховної Ради Руслана Стефанчука були висунуті дві кандидатури – Олександра Корнієнка від "Слуги народу" та Софії Федини від "Європейської Солідарності".

Читайте також: Ще один із КВК: Що відомо про Стефанчука, якого призначили спікером замість Разумкова

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme