Столтенберг прокоментував військові навчання Білорусі та Росії біля кордону України

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг відреагував на майбутні військові навчання Білорусі та Росії біля кордону України у 2022 році

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Столтенберг прокоментував військові навч…
Фото: Рixabay

За його словами, проведення військових навчань є правом будь-якої країни. Втім, вони мають бути відкритими, відповідно до наявних домовленостей.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Столтенберга.

"Росія і Білорусь, звичайно, мають право використовувати сили на своїй власній території і вести навчання для своїх сил. Але якщо вони це роблять, то повинна бути транспарентність, прозорість, і необхідно уникати провокацій. Ми зараз спостерігаємо брак транспарентності, бачимо незвичайну концентрацію сил і дуже агресивну риторику", - заявив Столтенберг.

При цьому він додав, що існують національні угоди-документи, які регулюють те, наскільки країни в Європі повинні бути транспарентні у своїй військовій активності, включаючи військові навчання.

"Це виклик, ми бачимо посилення військової присутності Росії, нарощування сил і цинічне використання мігрантів і вразливих людей режимом Лукашенка, який таким чином здійснює тиск на інші країни", - підкреслив Столтенберг.

Нагадаємо 29 листопада де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив готовність підтримати Росію під час військової агресії щодо України.

Додамо, що у вересні 2021 року Білорусь і Росія уже провели спільні військові навчання "Захід-2021".

Експерти відзначали що спільні військові навчання "Захід-2021" Росія може використати як форму тиску на Мінськ. Зокрема, для того, щоб змусити де-факто президента країни Олександра Лукашенко підписати інтеграційні документи для входження республіки у склад Росії.

Читайте також: "Захід-2021": Чим російсько-білоруські військові навчання загрожують Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme