Столтенберг прокоментував заявку України на вступ до НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що Україна має право обрати свій шлях, а рішення щодо прийняття буде ухвалено членами Альянсу шляхом консенсусу 

Михайло Хомченко

Заяву генсек зробив на брифінгу 30 вересня, передає Depo.ua.

Він вкотре наголосив, що Україна має право обрати свій шлях, а рішення про членство ухвалюється всіма тридцятьма членами Альянсу.

"Кожна демократія в Європі має право подати заявку на членство в НАТО, і союзники по НАТО поважають це право. І ми знову і знову заявляли, що двері НАТО залишаються відчиненими, і ми продемонстрували це останніми роками", — зазначив Столтенберг.

Генсек нагадав, що союзники НАТО на саміті НАТО в Мадриді у червні 2022 року чітко заявили, що підтримують право України обирати свій власний шлях, щоб вирішувати частиною яких угод з безпеки вона хоче бути.

"Рішення про членство, звісно, ​​має бути ухвалене всіма 30 союзниками, і ми ухвалюємо ці рішення консенсусом", — наголосив генсек.

За його словами, головними зусиллями союзників по НАТО зараз є надання негайної підтримки Україні, щоб допомогти їй захиститися від російського вторгнення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua