Суд ухвалив вирок ватажку терористів "ДНР" Пушиліну

Суд заочно ухвалив вирок ватажку незаконно створеної на території Донецької області "республіки" Денису Пушиліну

Михайло Хомченко

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора, пише Depo.ua.

Ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна звинувачували в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораціонізмі (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КРимінального кодексу України). 

Прокурори в суді довели, що у вересні 2022 року очільник псевдореспубліки скликав та провів позачергове засідання нелегітимної ради "ДНР". На зборах ухвалили так званий закон "Про референдум ДНР з питання входження до складу РФ". 

"Далі ватажок "ДНР" неодноразово наголошував у підконтрольних медіа на необхідності приєднання тимчасово окупованої території Донецької області до РФ. Тим самим — закликав до захоплення Росією території України. Зрештою, на підставі підписаного "головою" нікчемного акту на тимчасово окупованих територіях під контролем озброєних військових РФ було проведено незаконне "народне волевиявлення", — кажуть в ОГП.

30 вересня 2022 року Пушилін підписав з президентом РФ Володимиром Путіним "договір" про входження квазіреспубліки та нових окупованих територій Донецької області до складу федерації нібито на правах суб’єкта.

Суд визнав Пушиліна винним і призначив максимальне покарання — 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ворожий агент з Миколаївщини отримав вирок суду.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua