Супутники Starlink прийшлось змістити з орбіти: Маск пояснив, що сталось

Найбагатша людина світу, інженер, бізнесмен та засновник SpaceX Ілон Маск заявив, що їм довелось змістити орбіти деяких супутників Starlink

Христина Макогон

За його словами, це пов’язано з ризиком зіткненні з космічним сміттям. Супутники Starlink могли постраждати без втручання.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Twitter-акаунт Маска.

"Це не здорово, але і не жахливо", – додав він.

Маск пояснив, що Міжнародна космічна станція та космічний корабель Crew Dragon-4 облаштовані мікрометеорними щитами, які поглинають надшвидкі удари. Однак скафандри EVA – їх не мають, у зв’язку з чим це підвищує ризик виходу у відкритий космос космонавта у разі зіткнення зі сміттям.

Нагадаємо, дещо раніше Маск показав нову плавучу платформу для ракет Falcon 9. Компанія SpaceX використовує платформи як посадковий майданчик для керованої посадки першого ступеня ракети-носія Falcon 9, з метою її подальшого відновлення і повторного використання.

Довідка: Starlink – це космічний інтернет від компанії SpaceX.

Розробка належить американському бізнесменові Ілону Маску. 

Після завершення проекту очікується, що інтернет "від Маска" буде доступний не тільки в домогосподарствах, а й на вантажівках, кораблях і літаках. Поки ж супутниковий інтернет працює у бета-версії та доступний в 11 країнах світу. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua