Суркіса хочуть допитати у справі "фантомної" спортбази в Гореничах, той у відповідь ініціював "атаку" на УАФ

Нацполіція активізувала розслідування у справі так званої "фантомної"спортивної бази Григорія Суркіса, яка мала б з'явитися у с. Горенчі, проте так і не була збудована

Журналіст відділу новин

Про це стало відомо із рішення Голосіївського райсуду як раз у той час, коли наближена до Суркіса особа поширювала у ЗМІ чергові звинувачення на адресу УАФ, пише DS

Згідно з текстом  ухвали Голосіївського райсуду, у проваджені за фактом розтрати та привласнення коштів УЄФА на будівництві спортбази в Гореничах, продовжили строки слідства до 5 лютого 2022 року 2022 року. 

Слідчі також хочуть допитати Григорія Суркіса і екс-керівника служби внутрішніх розслідувань Федерації футболу України Дмитра Марченка. 

"На даний час у кримінальному провадженні №12020100000000756 від 05.08.2020  року виникла необхідність у проведенні ряду інших слідчих та процесуальних дій, зокрема: допитати в якості свідка колишнього президента Федерації футболу України (Григорій Суркіс, - ред.); допитати в якості свідка керівника служби внутрішніх розслідувань Федерації футболу України (Дмитро Марченко, - ред.); допитати в якості свідка директора ТОВ "Промет"; допитати в якості свідка директора ПП "Паркінг"; допитати в якості свідка ТОВ "Атлант-К"; встановити осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення", - йдеться в Ухвалі

Видання нагадує, що правоохоронці  бралися за розслідування факту розтрати та привласнення коштів УЄФА на будівництві спортбази в Гореничах ще у березні 2018 року. Тоді до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено кримінальне провадження № 12018110200001859. Втім, за два роки, справу закрили. Підстава була формальна — спливли строки слідства. Згодом провадження поновили. 

За даними правоохоронців, під керівництвом Григорія Суркіса упродовж 2003-2010 років ФФУ (зараз УАФ, - ред.) уклала щонайменше 28 угод, які прямо чи опосередковано стосувалися підготовчих робіт до будівництва, охорони території в Гореничах тощо. Загальна сума всіх угод становила 12,3 млн грн (або 2,3 млн доларів, за курсом тих часів, - ред). 

"... дії Суркіса Г.М. та Бандурка О.І. підпадають під ознаки злочину, передбаченого ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Мова про умисні дії з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки", — пояснювали правоохоронці.

Старт будівництва  навчально-тренувальної бази для національної збірної у с. Гореничі колишній очільник ФФУ (зараз УАФ, -ред.) Григорій Суркіс анонсував ще у 2003 році. Задля цього Федерація під його керівництвом залучила кошти, у тому числі з цільових програм УЄФА. За даними аудиту УАФ, що провела міжнародна компанія KPMG, факт мільйонних збитків завданих Асоціації на зведені "фантомні" бази підтвердився.

Видання нагадує, що днями ЗМІ повідомили про старт чергової кампанії з дискредитації УАФ на тлі намірів чинного її керівництва таки побудувати спортивну базу для національних збірних у Княжичах. Вказувалося, що саме через "дружніх" до Суркісів осіб поширювалися відомості про нібито "зникнення" передбачених на ці потреби коштів. Зазначається також, що інформація поширювалася стара, ще рік тому вперше опублікована одним з наближених до Суркісів журналістом, яка так і не знайшла свого підтвердження за весь цей час.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme