UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Світова економіка 2022 року відновлюватиметься, але повільно, – МВФ

Міжнародний валютний фонд прогнозує повільне відновлення світової економіки

Журналіст відділу новин
Світова економіка 2022 року відновлювати…
Фото: Pixabay

Однією із причин повільного відновлення світової економіки у МВФ називають пандемію коронавірусу, яка триває на планеті.

Про це сказала глава МВФ Крісталіна Георгієва на панелі "Глобальна економічна перспектива" в рамках Всесвітнього економічного форумі в Давосі, передає Depo.ua із посиланням на "Укрінформ".

"У 2022 році буде багато перешкод: інфляція, продовження пандемії та високий рівень держборгу. Які наші очікування? Припускаємо, що відновлення продовжиться, але буде проходити повільнішими темпами, що частково пов'язано з новим зростанням захворюваності. Також зростає інфляція, а держборг досяг рекордного показника 226 трлн", – йдеться у заяві Георгієвої.

Крім того, зазначила очільниця МВФ, рік буде непростим через те, що немає готових, однакових, універсальних рішень для усіх країн. Необхідно виявляти гнучкість, а не спиратися на старі шаблони.

Крісталіна Георгієва пояснила високу інфляцію у світі кількома важливими чинниками.

"Існує кілька причин високого рівня інфляції: попит зростає стрімкими темпами, а пропозиція від попиту відстає. Окрім того, дуже часто постачання дає збої, у т.ч. через пандемію. Тому й пропозиція страждає. Зростають ціни на продовольство, що зумовлено змінами клімату та зростанням цін на енергоносії", – зазначила Георгієва.

Нагадаємо, у травні 2020 року глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва прогнозувала, що світова економіка подолає наслідки пандемії коронавірусу за 3 роки.

Читайте також: Спека, зіткнення США та Китаю і глобальна інфляція: Що чекає на людство в 2022 році

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme